dinsdag 31 maart 2020

Amsterdamse Bos

Een afspraakje in het Amsterdamse Bos, we starten (op 1,5 m afstand) op het wijdse lege terras aan het begin de Bosbaan. Ik wandel er (op 1,5m afstand) met een Amsterdamse die aan het Vondelpark woont en nog nooit in het Amsterdamse Bos was. Ik ben heel trots om het prachtige Amsterdamse Bos te laten zien, nu helemaal beeldschoon. Alles is zo leeg en mooi, her en der wat wandelaars die hun hondje of hun kindertjes uitlaten, maar het feit dat er politie over de brede wandelpaden rondrijdt om te kijken of er geen mensen groeperen is wel spookachtig. (Nee, er groeperen geen mensen.) 

We praten alleen maar over Corona en nu ook over videobellen en andere vormen van internet-ontmoetingen. Bij haar in de straat hadden ze een Zoom-ontmoeting geprobeerd met alle straatbewoners, maar het gesprek had alleen bestaan uit of mensen er wel of niet in slaagden het programma aan de praat te krijgen. Het was geen verrijking geweest. Wij zijn blij met deze wandeling. Op 1,5m afstand.

Vanmorgen zag ik een filmpje over leeg Utrecht, de binnenstad die altijd zo overladen is met consumenten, helemaal leeg nu. Beeldschoon, ja. 

Geen opmerkingen: