woensdag 16 oktober 2013

Flevo

In ons Indische Buurt-krantje staat dat eindelijk de Flevopoort nú open is. Officieel wordt het over drie weken geopend. De Flevopoort is het vernieuwde zorgcentrum hier om de hoek. Het is een lichtgele jaren tachtig hoge flat, er zitten allerlei soorten 'zorgvragen' in opgeborgen volgens mij.

Vooral oude mensen, maar ook gehandicapten. Met het oog op het snoeien op de zorgbudgetten is dit centrum geheel vernieuwd. Twee jaar geleden is de vorige supermarkt verdwenen, vanwege een nieuw dienstencentrum dat er zou komen.  Met artsen, fysiotherapeuten, cursussen, een restaurant en een supermarkt, uitdrukkelijk voor de hele buurt.

Dat heeft dus twee jaar geduurd. Maar nu is er dan het nieuwe supermarktje open. De Hindostaanse eigenaar van de voormalige Spar in de Niasstraat, ik schreef al eerder over hem, zit nu hier. Terwijl hij daar een grote rommelige winkel had voor buurtgenoten onder wie procentueel erg veel alco's moet hij zich nu op de populatie van de seniorenflats richten. Veel koekjes eten die: er is een bovenmatig assortiment koekjes. Ik vind 'm behoorlijk duur, maar ben ook blij met dat ik weer op loopafstand vers brood kan halen.

Ik ga hem even feliciteren en welkom heten. De winkel zit niet echt een commerciele plek, in tegendeel, je moet kruipdoorsluipdoor door het zorgcentrum om de ingang van de winkel te vinden. 'Tik in het vervolg maar tegen het raampje', zegt hij, 'dan laat ik je wel via de achteruitgang binnen.'

Geen opmerkingen: