zondag 6 oktober 2013

Villa Diana

Wieviel Geräte haben Sie, vraagt de receptioniste, en dan krijg ik drie inlogcodes voor drei Geräte. Voor 24 uur. Dus morgen  mag ik weer drie nieuwe codes halen. 

De reis naar Frankfurt is pittig, de ICE-trein is bomvol en overal zitten mensen zonder reservering op gereserveerde plaatsen en er is geen plaats voor koffers en staan. Maar ach, op enig moment is dat allemaal weer over (en wel te Köln) en loop je ineens weer ouderwets door Frankfurt. Jeannette heeft voor mij geboekt bij Hotel Villa Diana aan de Westendstrasse, op spuugafstand van de Buchmesse.

Heel gezellig hotel, zeggen ze op Booking.com, en op het plaatje van het trappenhuis kan ik inderdaad niets tegen hebben, maar het kamertje is best treurig met goedkoop fineer, een eenpersoonsbed en geen bedlampje. Eerst maar eens alle Geräte aan de praat krijgen. Dan een restaurant zoeken. Mij in mijn uppie een Vrouw van de Wereld voelen. 

Herinneringen aan met wie ik hier allemaal was en waar. Maarten, Lisette, Arwen, Jeroen, Lise, Corry, Vinnie, RoRo7, Mirjam, Debora, Meike... En alle hotels en voorsteden!! Het jaar in de voorstad Höchst vond ik een van de betere, al was dat het grootste aggenebbisj hotel ooit ever. Maar het pleintje am Main! Geweldig was dat. En vorig jaar in het Fair Price Hotel in de wijk Galluswarte, dat we op het nippertje nog hadden weten te boeken. Dat was zo goedkoop, voor Frankfurt tijdens de Buchmesse, dat was in augustus al helemaal volgeboekt. Nu zit ik voor de verandering in een chique wijk.

Elk jaar als ik hier aankom overvalt me een grote melancholie. Die scherpe herfstsfeer, die ruik je niet zo in Amsterdam.

Geen opmerkingen: