maandag 7 oktober 2013

Frankfurt

Ik doe een ander Frankfurt dan vorige jaren, ga lopend door de stad. Op zoek naar boekhandels die ik normaal nooit zie, omdat ik vrijwel alleen op de Buchmesse verkeer. 

Vorig jaar ben ik bij wijze van persoonlijk nevenprogramma naast de Buchmesse ook naar twee moderne kunstmusea geweest met ik meen Nieuw-Zeelandse kunst, het jaar daarvoor naar een schitterend IJslands concert. Dat is echter allemaal op maandag niet beschikbaar

Nu dus een wandeling naar de grote boekhandel Hugendubel, de levensbeschouwelijke boekhandel Carolus, en de literaire boekhandel met café Ypsilon. Misschien ga ik nog naar de Autorenbuchhandlung Karl Marx, maar eerst heb ik weer een werk-affaire af te handelen. Per telefoon. De wifi doet het niet, maar de telefoon wel.

Tussen de alarm-telefoontjes door kuier ik langs een schitterende groenstrook van Frankfurt, in de vorm van een vesting om de binnenstad heen, die ik nooit eerder zag. Daarin stuit ik op een práchtige Chinese tuin. Het ziet er allemaal enorm zen uit, maar dat is het dus niet.

Geen opmerkingen: