maandag 7 oktober 2013

Nog meer Frankfurt

Frankfurt is een heerlijke stad. Het is hier vrijwel altijd zonnig herfstweer. De stad is zo'n krankzinnige mix van oud en nieuw, van beton, park, commercie en menselijkheid, om maar wat te noemen. Als je kan slenteren is de wereld zoveel mooier dan wanneer je moet rennen. Maar dat geldt niet alleen voor Frankfurt, dat geldt overal.

Heb besloten om even niet méér op avontuur te gaan dan nodig, dus dineer ik voor de tweede maal bij het Italiaanse restaurant Spektrum (pizzeria) hier op de hoek. De eigenaar is Italiaan, een charmeur. Hij aait mij steeds als hij langsloopt over mijn eenzame arm en noemt mij Liebling. Gisteren moest ik nog wennen aan alleen uit eten gaan en voelde ik me een beetje sneu, nu heb ik dat helemaal niet. Er is al meer Buchmesse-volk dan gisteren, dus dat geeft een diepe herkenning.

Morgen stort ik me in het gekkenhuis. Om 08.30u start het programma Publishers Launch. Gelukkig begint de mevrouw van de keuken al om 06u eieren te bakken onder mijn raam, dus voor verslapen hoef ik niet bang te zijn.


Geen opmerkingen: