zondag 20 juli 2014

Flevoparkbad

Het is zo onverdragelijk warm op Bobby's flat - vier hoog, onder het platte dank - dat we oversteken naar Amsterdam. Bij mij is het met de gordijnen dicht nog wel te harden, en er is aan de overkant het onvolprezen Flevoparkbad.

Dat zwembad kan ik iedereen aanbevelen. Er zijn altijd wel wat ergernissen te verzinnen en te overwinnen, zoals nu op dagen als deze veel te lange rijen voor de kassa, kan-dat-niet-wat-sneller, maar eenmaal binnen is het een groot genoegen zoveel mensen, bevolkingsgroepen, leeftijden en leefstijlen gebroederlijk en gezusterlijk te water te zien. Plons.

Het enige wat ons mensen rest in deze hitte is: te water. Je hebt meisjes en vrouwen met de allerkleinste bikini's die je je voor kunt stellen, reetveters zeg maar, en geheel geklede moslima's met alleen blote voeten in het water. Het Flevoparkbad is volgens mij het laatste niet geprivatiseerde en totaal volkse zwembad van Amsterdam. Het is één groot feest.

Ik heb mijn telefoon niet mee om foto's te schieten en gebruik nu maar een plaatje van internet, maar het is er in werkelijkheid wel vier keer zo vol.

Geen opmerkingen: