zondag 13 juli 2014

Meneer Pastoor

Zondagmorgen. Bobby is na de late 'troostfinale' Nederland-Brazilië niet wakker te krijgen, dus ga ik maar alleen naar fr H. Mis in de de Augustinuskerk. De missen zijn in de zomer niet zo muzikaal als de andere maanden, want het Koor is vrij, maar het is zo ook mooi genoeg. 

Aan het eind van de Mis gebeurt er iets dat ik wegens gebrek aan kennis niet helemaal kan bevatten, maar het hakt er flink in bij de mensen. De dienstdoende pastoor deelt mede dat het Aartsbisdom in al zijn wijsheid besloten heeft dat pastoor Harry van der Vegt weg moet. Hij staat dit zelf as we speak in de Kathedraal te vertellen. 

Hij wil niet weg, maar hij moet. Naar een andere stad. Onze dienstdoende pastoor is ook van slag. Wij hebben ook nog geen uitleg gehad van het Aartsbisdom, zegt hij. Het betekent vast dat er gaat weer een kerk of wat dicht gaat. 

Raar om daar zo tussen te zitten en de porté van zo'n donderslag-bij-heldere-hemel niet te vatten. 

Enig zoekwerk wijst uit dat deze Harry van mijn geboortejaar is. Geboren en getogen te Dalfsen. Daar kwamen wij vroeger regelmatig, omdat Mutti daar eind jaren veertig voordat ze ging trouwen (1951) schooljuffrouw was. Tante Martha was haar hospita geweest.

Geen opmerkingen: