woensdag 16 juli 2014

Kamperen

Bobby wil graag kamperen dit jaar en liefst in Zuid-Engeland. Ik ga akkoord en heb aanvullend ook twee wensen: a een tent waar je in kunt staan en bewegen, en waar je kunt zijn ook als het regent, en een kooktoestel waar een groter gastankje onder kan dan zo'n mini, en plaats voor twéé pannetjes erop.

Bever Sport (aan de Weteringschans, maar met showroom te Nieuwegein of Houten) vind ik een prachtige winkel maar hysterisch duur, dus stel ik voor dat we eerst naar Perry Sport en Decathlon te gaan, bij Amsterdam Arena. Daar zijn megastores. Bobby kan er met de trein komen, kwartiertje, en ik kan met de fiets, halfuurtje. Route Diemen, Duivendrecht, Zuid-Oost.

Maar dat is een tegenvaller! Er staan in die zogenaamde megastores tegenwoordig nauwelijks meer tenten opgesteld. Ze verkopen voornamelijk kleren. Er staan drie modellen plus een scherm met afbeeldingen van tenten die je ter plekke kunt meenemen of online kunt kopen.

Zo raken we via huis weer verzeild bij De Vrijbuiter in Zaandam. Daar hebben ze wel alle tenten staan. Prachtige knoeperdure loodzware De Waard-tenten, en lichtere goedkopere genres. Alle soorten en maten familietenten en trekkerstenten. We komen uit op deze. Hij is lichtgrijs, licht en ruim. De tas weegt 24 kilo. Die kan ik niet tillen.

Geen opmerkingen: