dinsdag 27 december 2016

Rebalancing

Schoonmama heeft een Happinez liggen en een Flow. Die bladen vind ik helemaal niet bij haar passen. Ze had ze in het ziekenhuis van iemand cadeau gekregen. En ja dus, neem ze vooral mee! Ik zocht wat geïllustreerde bladen voor wellicht wat inspiratie voor tekeningen. In de Happinez staan altijd mooie plaatjes. 

Ik lees er een artikel van Lisette Thooft over 'rebalancing'. Ik heb een beetje een haat-liefde-verhouding met Lisette Thooft. Haar werk. Net als vroeger met Anja Meulenbelt. Als ze iets meemaakten in het leven dan gaan ze er altijd boeken over schrijven en schrijven hun ervaringen net iets te vaak in de wij-vorm. Ik wil niet aan Wij Vrouwen. Maar ondertussen herken ik best veel in wat Lisette schrijft. Eerder ging het in De alchemie van de liefde bijvoorbeeld over de draak en de robot, het rollenspel tussen vrouw en man in hun liefdesrelatie, waarbij de vrouw heel vurig is op alle manieren en de man naar binnen keert en/of verstart. En dat versterkt elkaar. Grappig boek was dat. En zo had ze er nog een paar. 

Rebalancing. Het is een vorm van lichaamswerk. Tamelijk ruige massage. En veel meer. Eerst wilde ze er niet aan. Ze zei tegen de therapeut in kwestie: 'Ik word best gemasseerd en ik heb een man...' maar dat was was anders, zei de rebalancer. 
Rebalancing is ook weer wat anders dan rebirthing. Als ik dit artikel lees dan begrijp ik ervan dat je als volwassene kunt blijven hangen in oude kindergevoelens. Ook als je ver in de vijftig of zestig ben. Er is misschien geen reden voor dat gevoel, maar het is er. En zo'n rebelancer kan dat gevoel losmaken en oplossen. Zegt ze. Ze doet nu zelf ook een opleiding voor rebalancer. Als ik er op Google komt het uit de Osho-hoek.

Geen opmerkingen: