zaterdag 23 juni 2018

Hangende keukens

Twee beelden zijn in mijn hoofd dominant gebleven van het ‘uitje’ van de afgelopen dagen, die ik wel wil tekenen, maar ze zijn allebei best complex. Het ene beeld is van Borkum van de boulevard aan het strand met het muziekprieel. Het andere is van de hangende keukens in Appingedam. Weer eens wat anders dan een paprika of een boon. Veel meer werk ook. Ik heb er zin in.

Het is echter een onverwacht volle dag, en dat voor een vrije zaterdag. We krijgen ‘s avonds vrienden van Bobby te eten, en ik heb beloofd te koken, dus behalve de printer halen en installeren moet ik ook boodschappen doen en de moestuin gieteren. Er is uiteindelijk maar krap drie uur over en daarin móet een tekening komen. Lastig met dat perspectief en de spiegeling in het water: überhaupt de kleur van het water. Maar het lukt. Elke keer wer zo’n grote opluchting en diepe dankbaarheid als het ondanks sommige beetje verkeerde afslagen onderwerp toch weer lukt!

Als de gasten bij de rondleiding door het huis in mijn kapelkamer komen, waar de tekening nog ligt, reageert hij: ‘Op dat terras zat ik vorige week!' Hoe frappant. 

Geen opmerkingen: