zondag 3 juni 2018

Heden overleden

Heb ik dat weer. Mijn laptop gaat niet aan. Hij gaat gewoon niet aan. Druk je op de aan/uit-knop: gaat-ie niet aan. Niet. Dat geloof je toch niet. Een uurtje wachten, een nachtje slapen... maar nee. Niets. Ook niet een beetje. In de buurt zoek ik een computer-reparateur. Op internet heeft-ie veel sterren en positieve reviews, dus dat moet maar goed zijn.

Een computer die niet úitgaat, dat komt veel voor, zegt de reparateur, niet een die niet áángaat. Je ziet hem denken dat hij hem zo wel weer aan de praat heeft. Nou nee dus.

Mijn rode Acer. Jaren geleden alweer gekocht, puur voor de looks. Ik ben er altijd blij mee geweest. Ik laat haar bij hem achter. Ik kijk morgen wel, belooft hij. En tijdens de Geitenbreierswandeling in het Dwingerlerveld belt hij. Uw laptop is helemaal dood. Morsdood.

De reparateur doet behalve in reparatie ook in tweedehands-laptops, oude lease-laptops zijn het, ja gerefurbished, zoals dat heet, (wat dat ook moge betekenen). Hij denk dat hij de oude documenten er wel op kan zetten. Dan nu maar een oude grijze lease-laptop?

Geen opmerkingen: