maandag 18 juni 2018

Netwerken

De UWV-ambtenaar zei het al: ‘Wij kunnen weinig voor u doen, u moet het hebben van netwerkgesprekken?’ OK, dan gaan we dan doen. Ik doe nu één sollicitatie en één netwerkgesprek per week. Gemiddeld. En een dagdeel surfen voor de sollicitatie en een dagdeel surfen voor het ‘netwerkgesprek’.

Hoe gaat dat dan, zo’n netwerkgesprek, vraagt u zich wellicht af. Nou je kiest wat werkcontacten uit die leuk waren. Mensen vinden het vaak best leuk om zo’n gesprek met je te voeren, maar allereerst kunnen ze nu even niet maar pas over 3 weken. Dat is goed. Tien uur, is dat goed? Ja dat is goed. Een dag van tevoren krijg je een mailtje of 13 uur ook goed is. Ja dat is ook goed. En dan kom je aan en dan blijkt ze toch nóg een dubbele afspraak te hebben. Dus je mag 20 minuten kletsen - 10 minuten gezellig sociaal en 10 minuten to the point - en dan weet je dat ze het hartstikke leuk vindt wat je voorstelt en ze staat er helemaal achter, maar omzet gaat nu eerst even vóór. Er is nu even geen budget voor. We houden contact! 

En dan sta je weer buiten. En dan kun je thuis op Werk.nl invullen dat je weer een netwerkgesprek had. Op  een dag wordt het wat.

Gisteren keek ik naar de eerste aflevering van een nieuwe Deense detective-serie Dicte, heftig! Maar dat is een ander verhaal. Een aantal scenes speelde zich af op een redactie en toen kreeg ik helemaal buikpijn. Want mopperen op lelijke te krappe redactieruimtes is één ding, helemáál geen redactieruimte is weer wat anders! Nu ben ik vanwege dat netwerkgesprek ook weer even in een lelijk kantoorgebouw aan de rand van de stad. Onder Amsterdam Slotervaart, net boven de A4. Hier werken allemaal ‘nerds’. Zou ik dat weer willen? 

Geen opmerkingen: