zaterdag 16 februari 2019

Pindasoep

Drukke dag. Eerst naar de huisarts voor wéér nieuwe pillen. Zucht. Ik heb afgesproken met Schoonmama, dan moet ik om 14 uur de deur uit. Maar Bobby heeft de bolide ook nodig, dat was ik even vergeten,  dus we spreken af dat ik hem 's morgens naar de bossen bij Zeist rijd waar hij tegenwoordig werkt, en dat hij 's avonds met de bus ziet terug te komen. Dat ligt een beetje gevoelig, want er rijden geen bussen daar in de bossen bij Zeist. 

Dus is deze dag vooral van hot naar haar de hele tijd, en dan ook nog een interview schrijven en mijn mail managen. Ik schaak momenteel op iets te veel borden. Al helemaal overvoerd rijd ik naar Vlaardingen. Maar Schoonmama is heel blij met een nieuwe roze polo-shirt, vijf nieuwe Grote Letter Boeken, en twee nieuwe potten bodylotion en vaseline. Ik zet thee, geef de plantjes water, doe het mini-afwasje, schuifel mee naast de rollator naar het halletje, en weerom. Blij blij blij. Daar doe je het allemaal voor. En dan doorheen de Rotterdamse en Goudse files weerom. 

Dus verheug ik mij ontzettend op mijn avondmaaltje: dat is de feestelijke afsluiting van deze veel te volle dag. Ik maak pindasoep met omelet-reepjes, bruine bonen en taugé. Twee rode paprika's ook, trouwens. Receptkaartje in de AH. Echt caloriearm kun je het niet noemen, want er zit kokosmelk en satésaus in. In plaats van omelet doe ik stukjes (biologische) kipfilet. Krokante gebakken uitjes eroverheen. Echt een aanrader.

Geen opmerkingen: