dinsdag 5 februari 2019

Tim Hong

We hebben een nieuwe hang out in de Vlaardingse Bijlmer-flattenwijk Holy, waar Schoonmama in haar voorlopige woonzorgcentrum verkeert. En wel de Chinees Tim Hong, sinds 1979. Het staat in een winkelcentrum naast de Lidl. Het is een hele fijne chinees met een bruggetje over een karpervijver bij binnenkomst. De eerder favoriete Vlaardingse oer-Chinees ‘China Garden (‘t Platje)’ aan de Nieuwe waterweg waar we af en toe naar toe gingen is wegens grote verbouwing voor langere tijd dicht. Op hun site is de verbouwing per week te volgen. Het oude pand is nu helemaal weg, een hoopje klinkers is al wat rest. Er komt een nieuw Chinees eetpaleis daar aan de Nieuwe Waterweg.

Om nu de files te vermijden zijn we nu klant bij Tim Hong, sinds 1979, waar de nieuwe generatie het roer overgenomen heeft. De omgeving is niet erg romantisch, maar de mensen die er wonen hebben het ermee te doen. Het eten is er lekker en vers, en de bediening is aandachtig en persoonlijk. Zelf ga ik na het wekelijkse bezoek aan Schoonmama doorgaans in de file staan, maar Bobby weigert dat. Hij heeft nu twee adressen, waar hij om-en-om gaat eten. Deze Chinees dus, en Visbakkerij De Vleet aan de oude haven, waar oude Vlaardingse havenwerklui hun kibbeling-met-patat komen eten, en sterke verhalen debiteren over hun havenverleden. Vandaag mag ik kiezen waar we gaan eten, maar als ik de vis-snackbar kies, wil Bobby toch liever naar Tim Hong. Ook goed. Graag bereid weer een nieuw adres toe te voegen aan mijn lijst favoriete Chinezen.

Schoonmama hebben we verblijd met een stapel nieuwe grote letter-boeken en ook met een nieuw blauw katoenen poloshirt met lange mouw. Samen doen we de kruiswoordpuzzle uit de Trouw. Ze had toen we arriveerden bepaald een off-day, maar van ons knapt ze gelukkig een klein beetje op.

Geen opmerkingen: