donderdag 11 maart 2021

BeamTeam

In de kerk waar Bobby heutzutage als beheerder werkt moeten ze ook met de tijd mee, ze zijn een beetje laat, en nu gaan ze daar ook beginnen met het streamen van de kerkdiensten. Ze hebben camera's laten installeren en speciale programma's waarmee de de camera's bedient en de boel tenminste een béétje aantrekkelijk in beeld krijgt, en nu nog de mensen die het gaan bedienen. Ze dachten dat er niemand voor zouden kunnen vinden en ik had eens gezegd dat ik dat misschien wel leuk zou vinden, want alles wat je bijleert is weer meegenomen. 

[Daar heb ik het even over met de directrice van de buurttaxi, dat dat je zo moeilijk computerdingen bijleert als je geen werkomgeving en collega's meer hebt. Je met het allemaal maar kunnen. Vaak worden nieuwe programma's ingekocht door de directie die daartoe door een vriendje is geprest, terwijl niemand van de medewerkers er behoefte aan heeft, nou ja dat moet dan maar. Normaal krijg je ook geen cursus in de nieuwe programma's, maar dan heb je wel collega's met wie je de mogelijkheden uitzoekt en bij wie je afkijkt. Zij beaamt alles. Het ligt niet aan mij].

Maar nu wil Bobby's baas graag dat ik de leider word van het  BeamTeam. Oeps. Dus storten ze met twee mailtjes in een nieuwe digitale omgeving, die is opgezet door je reinste techneuten. Harry en Gerard. Ik krijg weer een nieuwe e-mail-omgeving ('O nee!'), ik moet ik mappen zien te vinden vinden in een Teams-omgeving (Huh? Dat was toch voor videobellen?), teksten knippen uit pdf's en die plakken in powerpoints. En dat allemaal om de start van de streaming aanstaande zondag smooth te laten verlopen. Ik beleef weer van alles.

Geen opmerkingen: