vrijdag 5 maart 2021

De bedoeling

Gelezen: Wat is precies de bedoeling door Thomas Verbogt, een van mijn lievelingsschrijvers. De titel moet het hem gedaan hebben. Je moet vandaag de dag je bibliotheekboeken via de app reserveren, en als ze er zijn dan mag je ze in het halletje van de bibliotheek ophalen. De gelezen boeken moet je in de brievenbus gooien. Beetje raar. Vóór Corona mocht je altijd max vijf boeken reserveren, nu geloof ik 10. Maar boeken zoeken in een app valt niet mee. Een boek moet je eerst door je handen laten gaan. Voorplat en achterplat bekijken, bladspiegel beoordelen. Stukjes lezen. 

Nu heb ik een van Adriaan van Dis, die een luisterboek blijkt te zijn. Zal ik het proberen, denk ik nog, maar dan geef ik hem toch maar aan de bibliothecaris terug. Want ik houd niet van een luisterboek. De bobliothecarissen zijn met zijn drieën en ze hebben helemaal niets te doen. 

Anyhow. En dus Wat is precies de bedoeling van Thomas Verbogt. Leuk boek. Het zijn verzamelde columns uit De Gelderlander. Ofwel Petit histoires. Ze zijn allemaal precies even lang, vanwege die kolom in de krant, en in dit boek dus ruim 1 pagina. 

Verbogt loopt de deur uit en maakt verhaaltjes mee. Voor de deur. Uit het raam. In de trein. Bij de bakker. Zakdoeken. Geweldig. Maar na vijftien weet ik het wel. Ik wil een roman.

Geen opmerkingen: