zaterdag 20 maart 2021

Liesbeth List

Gekeken naar de documentaire over Liesbeth List, gemaakt door haar dochter. List is een jaar geleden overleden en kon door Corona geen grote uitvaart krijgen. Deze documentaire is een ode van haar dochter aan haar. 

Liesbeth List. Zij was een belangrijke chansonnier. Ik was eerlijk gezegd niet per se een fan van haar, haar enorme make-up en pruik stoorden me. Wel was ik fan van Ramses Shaffy. Maar de laatste jaren heb ik haar toch wel gevolgd. Het gesprek dat Jeroen Pauw met haar had, volgens mij was ze toen al licht dement. Het werd een jaar geleden vlak na haar overlijden uitgezonden. Haar hoofdrol in de musical over Edith Piaf staat mij bij. Heb ik die gezien?

Haar stem en haar liedjes blijven hangen in je hoofd. Ik zal hier morgen wat muziek bij plakken. Die grote hit van Ramses en haar ‘Pastorale’ vond ik onbegrijpelijk (en het ergerde mij dat zij daarbij zo dweperig naar Ramses opkeek) en nu lees ik ergens dat ze zelf ook niet begrepen wat ze zongen, en dat Liesbeths eerste echtgenoot de schrijver Cees Nooteboom hen een stelletje leeghoofden vond. 

Het belangrijkste was dat ze privé zo gewoon bleef en een lieve moeder en oma was, vindt de dochter. 

- Interview met Liesbeth List door Jeroen Pauw:


Geen opmerkingen: