zaterdag 27 maart 2021

Volksverhuizing

Als Bobby en ik op vakantie(tje) gaan is het altijd een soort van volksverhuizing. Een schoenentas, een boekentas, een tekentas, levensmiddelen, beddengoed, linnengoed, jassen, schoonmaakmiddelen, wc papier, etenswaren. Koffie thee boter olie zou peper kruiden, jassen... En dan elk nog een koffer met sokken, slips, t-shirts, pyjama, toiletartikelen, truien. Fietsen kunnen niet mee, want er past geen trekhaak op de bolide.

Vroeger vergaten we altijd het meeste en dat kochten we dat dan ter plekke. Dat kan natuurlijk ook. Het heeft ook wel wat, want je houdt aan die spullen altijd herinneringen over. Maar ja, nu is het Nederland, dus we zullen het moeten doen met de Jumbo in De Koog en de AH in Den Burg. De laatste keer op vakantie - in oktober - waren we nog in Saarburg. Nee, geen Edeka of  Rewe deze keer. Of Carrefour of Delhaize. 

We hebben nog een hele discussies over de koffie, want in het huisje staat een Senseo-apparaat en we houden allebei niet van Senseo. Ik zóu mijn Nespresso-apparaat mee kunnen nemen, maar Bobby houdt ook niet van Nespresso. Maar zijn koffiemachine is te groot om mee te nemen. Het wordt uiteindelijk de ouderwetse espresso-percolator voor op het gas.

En het erge van alles is dat ik van opwinding al om 07 uur opsta om alles in te pakken, en Bobby pas om 10 uur. Mijn taak is het linnengoed en de schoonmaakmiddelen. Die van hem de etens- en drinkwaren. En het inpakken van de auto. Dus daar wacht ik nu op. Als we straks eenmaal vertrokken zijn is iedereen in een goede stemming.

Geen opmerkingen: