maandag 1 maart 2021

Zondag

Het is een hele eenvoudige beetje saaie zondag maar heel lekker. Het begint met dichte mist. Er is weer eens code oranje afgeroepen. Als ik wakker word moet ik echt even checken, want die weersvoorspellingen zijn vaak fout. Maar de mist is inderdaad spectaculair. Dit is het uitzicht uit mijn kapelletje hedenochtend. 

Ik heb geen zin meer in Zoom-zingen dus de laatste les laat ik aan mij voorbij gaan. Ik heb ook geen zin in het tv-programma ‘De Verwondering’, waar ik vaak op zondagochtend naar kijk voor het zondagse gevoel. In plaats daarvan lees ik een paar hoofdstukken in een boek met portretten van spirituele vrouwen, maar dat boek boeit me ook niet bijzonder. Hier en nu en liefde, jaja, we doen ons best.

Het wordt een beetje krant lezen, het kerkblaadje van de krimpende katholieke kerk Utrecht, muziek luisteren, receptje zoeken, boodschappen halen, wandeling kiezen (Linschoten) mooie wandeling maken, mail beantwoorden, inroosteren bij de Buurt Taxi, koken, ‘Eredivisie’ kijken met bord op schoot, thee, ‘Zondag met Lubach’ kijken, kunstboek lezen. Zo’n dag. Lekker.

Dat er avondklok is merken we niet eens. Alleen als ik ‘s avond laat de voordeur op het nachtslot doe denk ik: anders zouden we nog een ommetje maken.

Geen opmerkingen: