dinsdag 22 maart 2022

Bamboe

Weer een stapje verder. Vorige week heb ik twee bamboe rolgordijnen gehaald bij Leen Bakker, van 75 cm. Meer hadden ze niet op voorraad. Nu moet ik nog acht ramen bedekken. Ik houd zó van bamboe rolgordijnen. In mij eerste huisje in Bos & Lommer aan de Twee Koningskinderenstraat had ik ze en ook  had ik ze op zolder aan de Eerste Looiersdwarsstraat. Eigenlijk wil ik ze hier ook in mijn kapelletje. Ze geven zulk fijn gefilterd licht. Ik voel me meteen meer thuis in het huisje. 

Bobby die ‘s middags een uitstapje doet naar zijn favoriete bouwmarkt Hornbach scoort er daar ook twee. Daar liep hij trouwens ook de zanger Henk Westbroek tegen het lijf. De rest (4 van 60cm en 4 van 75cm breed) bestel ik bij Leen Bakker Online, die kan ik vrijdag bij de vestiging Franciscusdreef halen. Dat is vlakbij ons tuinenpark. Opeens ziet het er uit als mijn huisje. Bobby had er eerst niet zoveel voorstelling bij, maar vindt ‘t ook mooi.

Terwijl Bobby beschäftigt is met het poortje ga ik het tuinafval knippen. Het is geloof ik de bedoeling dat je dat op je eigen tuin laat en dat het met de tijd vergaat. Ik heb nog steeds de resten van de vlinderstruiken en ander dood hoog gras of riet. Er wordt pas weer over wéken gehakseld, dus wil de tuin een beetje ogen, dan moet die rommel weg. Honderden takken knippen met de snoeischaar. Aan het eind van de ochtend heb ik allemaal wonden aan mijn hand. Leermomentje: bij tuinieren moet je handschoenen dragen. 

Geen opmerkingen: