donderdag 24 maart 2022

Hekje

Het gammele hekje is eindelijk niet gammel meer en kan dicht. Wat een gedoe was dat. Maar wel enorm grappig met bijna geen kosten: alleen het paaltje rechts met het zinken kapje hebben we gekocht. Het donkere blok zat in de grond. Dat heeft Bobby geschaafd, geschuurd en ge-olied.
 
Verder hangen er weer twee bamboe rolgordijntjes. Nu kunnen de 'achterburen' niet meer direct naar binnen kijken. Beetje privacy. In elk geval het idéé van privacy. Morgen haal ik er nog zes. 

Dan naar de Gamma om een kleur uit te zoeken. En: hebben ze grondverf op waterbasis in de kleur van de lak? Ja die hebben ze.  Het idee: het lelijke groen wordt blauw. Dat is de onderkant van de wand, en de balken. En de lichtgele wand maak ik lichtgeelwit. De raamkozijnen zijn donkerrood en die blijven voorlopig zo. Het Perzische tapijt van Tante Mies heeft die kleuren donkerblauw en donkerrood ook. 












De verfkleuren bij de Gamma hebben tamelijk maffe namen. De donkerste blauw heet ‘nacht’ en het lichtste geel heet ‘pastinaak’.

Geen opmerkingen: