zaterdag 27 juli 2019

Filmhuis thuis

Ik heb een nieuw filmhuisfilms-aanbod ontdekt dat je thuis kunt bekijken: Cinetree. Het bestaat al sinds 2014, maar blijkbaar ben ik er nu pas aan toe. Voor €7,99 kun je een maand lang hun films bekijken. En eerst een maand gratis op proef. Ze hebben geen oneindig aanbied, en geen series, wat er staat is door filmliefhebbers speciaal uitgezocht en aanbevolen. Neusje van de zalm-verrassingen. Omdat het te warm is om naar de stad te gaan is dit een aardig alternatief. Als ik de taakjes die ik met één linkerhand aankan (wasjes draaien, ophangen en opvouwen, recept zoeken en boodschappen halen) én de oefeningen gedaan heb mag ik een film op bed. Het grote gieteren doe ik ‘a avonds. Ik heb al twee films gekeken. Atlantic en The Perks of being a Wallflower. 

De eerste film Atlantic gaat over een Marokkaanse jongen, een top-windsurfer, die heel graag naar Europa wil. Hij heeft veel Europese vrienden die in de zomer komen surfen maar dan weer teruggaan. Het leven in hun vissersdorp biedt weinig mogelijkheden en vooruitzichten. Zijn vrienden mogen wel naar Marokko, maar hij mag niet naar Europa. Hij droomt van een grote oversteek via de Atlantische Oceaan. Er is weinig tekst in deze film, veel beelden op het water. Prachtig. En veel melancholie. Onrecht. Verlangen. Vechten. Mooi. 

De tweede The Perks of being a Wallflower is een lieve coming of age-film over een stille jongen die zijn plek niet zo kan vinden op de middelbare school maar op een gegeven moment toch opgenomen wordt in een groepje. Mooi gemaakt en best om naar te kijken, maar  noet zo noodzakelijk.

Cinetree is een initiatief van actrice Hannah Verboom. Er staan zo tien films op en ze vernieuwen elke drie dagen het aanbod. 

Geen opmerkingen: