dinsdag 9 juli 2019

Queen of Hearts

En dan zit ik ineens bij een onverwacht verpletterende Deense film ‘Queen of Hearts'. Ik heb me vooraf niet geïnformeerd maar laat me verrassen door wat draait. Het is een maatschappelijk gevoelig thema: seksueel misbruik door een vrouw, een stiefmoeder. Het slachtoffer is haar stiefzoon. De hoofdpersoon Anne heeft een baan in de advocatuur en zij staat nota bene jonge vrouwen bij, die te maken hebben gehad met huiselijk geweld of seksueel geweld. Niet altijd succesvol want de slachtoffers worden bij de rechter vaak niet geloofd. 

Deze Anne verleidt haar stiefzoon die op zijn 17e bij hen komt wonen. Met haar man en twee dochters woont ze in een prachtige villa in het bos. De twee hebben enige tijd een spannende seksuele relatie. Tot zij besluit dat het niet meer kan en dat het moet stoppen. De jongen is heel gefrustreerd en als hij het uiteindelijk aan zijn vader vertelt weet zij haar man ervan te overtuigen dat zijn zoon liegt. 

Er wordt gesuggereerd dat zij zelf ook een jeugd met seksueel misbruik heeft gehad, maar de details blijven geheim. Het is een nachtmerrie waar dat hele gezin in terecht komt. Het is een goeie overtuigende film maar je wordt er niet blij van.

Geen opmerkingen: