zaterdag 5 december 2020

Brenda

Een van mijn lievelings-kook-sites is Brenda Kookt. Zij is gespecialiseerd in de traditionele keuken maar dan net iets lekkerder en specialer. Echt troost-eten. Bij moeder thuis. Ze heeft altijd kleine verhaaltjes bij de recepten. Haar heerlijke witlof-ham-kaas-ovenschotel komt van een oude buurvrouw. Het speciale is dat ze flink wat mosterd door de aardappelpuree doet. Brenda is geboren en getogen in een bedrijf dat bloemkolen kweekt en daardoor is de bloemkool haar lust en haar leven. Dat spreekt bijzonder tot mijn verbeelding.

Eergisteren had ik haar witlof-recept geprint, ik had echt zin in witlof, maar het was Bobby’s beurt om te koken. Hij maakte een mooie Italiaanse pasta met gegrilde witlof. Zonder dat we het erover gehad hadden. 

Dus nu maak ik een van Brenda’s bloemkoolrecepten: stamppot bloemkool met spekjes en saucijzen. Kaas en mosterd door de puree en erop en lente-uitjes erop. Mmm.

Recept bloemkoolstamppot:

Geen opmerkingen: