woensdag 9 februari 2022

Landgoed Zuylen

Wij hebben de tijd mee. Tussen onze wijk (voorheen een zelfstandige gemeente) Zuilen en het dorp Oud-Zuilen met Kasteel Zuylen ligt een beetje een onduidelijk groengebied met akkers en bosjes dat voor de wandelaars niet makkelijk te doorkruisen is. In dat gebied ligt ook ons tuinderspark. Zo’n groene oase zonder snelweggeluid: kom daar maar eens om in Utrecht. (Om het niet mooier te maken dan het is:  de andere kant van ons tuinderspark ligt het lelijke industriegebied Overvecht-Noord. En de parkeergarage van de IJsbaan. En de atletiekbaan. En de tennisbaan. Een beetje een zooitje, zeg maar.

Het groengebied is wel groen maar niet speciaal aantrekkelijk. It is what it is. Dat is ook het fijne ervan. Nu gaan ze daar een echt park van maken, zodat meer mensen er gaan wandelen. Dit is onlangs bekend gemaakt. Er komt inspraak.

Bij het tuinderspark maken ze zich zorgen omdat de gemeente wil dat ons volkstuinenpark nog verder open gaat. Dat is nu geheel ‘omhekt’ door een brede sloot en een toegangshek, maar de gemeente schijnt ook een extra ‘achteringang’ te willen vanuit het industriegebied. Dat willen de tuintjesmensen niet vanwege dan grotere inbraakgevoeligheid van de huisjes.

Geen opmerkingen: