dinsdag 8 februari 2022

Meneer Vrolijk

Men moet toch ergens beginnen, en zo ben ik ineens de trotse bezitter van een grasmaaier. Een echte Husquarna. Ik heb m gescoord in Soest, via Marktplaats. Ik heb ook wat harken nodig. Onder andere een grashark of een bladhark. Maar iets in de richting van wat ik zoek zie ik alleen te koop in Schagen. 

Ik ben nog niet zo bekend met Marktplaats, maar zie wel dat veel mensen een stuk onder de vraagprijs bieden. Deze Soestenaar genaamd Vrolijk biedt zijn Husquarna aan voor 10 euro, dus bied ik €5. ‘Kom op’, reageert hij. Hij heeft wel gelijk. Dus ik naar een eindeloze nieuwbouwwijk te Soest. In zijn voortuin het bord ‘Verkocht’. Hij gaat denk ik naar een levensloopbestendig appartement. Heel trots wijst hij me alle mogelijkheden van zijn Husquarna aan, ene oor in andere oor uit natuurlijk. Achter in de bolide.

Op mijn nieuwe gazonnetje probeer ik de Husquarna uit. Wat een heerlijk ouderwets geluid. De maaier  zakt wel helemaal weg in de blubber. Ja, het ligt hier laag en het heeft nogal geregend….

Het is wel leuk om op je eigen tuintje te zitten. Mijn naaste buren hebben oranje vlaggetjes. Ze hebben ook een onderstel van een partytent. Zouden die hier dan met de hele familie tv kijken? Help! Wanneer was er voetbal? 

Voor het gevoel toch iets te doen ga ik de vlinderstruiken (3) snoeien. Die herken ik tenminste. 

Geen opmerkingen: