woensdag 9 februari 2022

Verf

Na eindelijk een begin gemaakt te hebben aan mijn artikel over ‘Art is the Antidote’ in Museum Voorlinden vorige week - het onderwerp was een beetje ondergesneeuwd door de belevenissen bij de ongelukkige Tante Mies - ga ik weer peinzen over het tuinhuisje. Omdat ik Bobby niet met elke calamiteit wil lastig vallen ga ik alle vraagstukken zelf aangaan.

De Bayerische Freundin had aangeboden dat haar man misschien wel langs kon komen om op te meten hoeveel verf ik nodig heb, maar dat kan ik zelf natuurlijk ook wel. Voorlopig concentreer ik me op de binnenkant die beige/lichtgeel en lichtgroen is en grotendeels wit moet. Eerst wilde ik donkerblauw omdat Griekse kapellen zo mooi blauw zijn, maar dat voert te ver. Licht is beter. Maar wat voor verf? Watervaste of terpentinebasis? Waterbasis is natuurlijk beter, maar als er terpentinebasis onder zit is het een heel gedoe.  

In het schuurtje bij het huisje staan een heleboel oude roestige verfblikken. Die hebben ze wel laten staan. Die moeten maar uitsluitsel geven. En dan naar de milieustraat.

En nu eerst gereedschap verzamelen.

Geen opmerkingen: