maandag 4 juli 2022

Borgen 4

Omdat we in het verleden zo graag de Deense serie ‘Borgen’ volgden en er een tijdje terug een nieuw seizoen is gelanceerd zijn we weer gaan kijken. Nu op Netflix. 

Maar de vorige verhaallijnen zijn  diep weggezakt in mijn geheugen. Dus tijdens mijn gammele griepweekje vorige week heb ik 3 seizoenen ‘Borgen’ gekeken. Erg leuk om terug te zien. Politica Brigitte Nyland en haar man Philip, dochter Laura en zoontje Magnus. Haar spin doctor Kaspar Juul met zijn duistere verleden. Journaliste Katharine Fønsmark, Hoofdredacteur Torben Fiis en zijn secretaresse Pia.

Behalve Kaspar zijn ze er allemaal weer in dit vierde seizoen, maar nu wel 10 jaar ouder. De frisse dertigers zijn vermoeide veertigers geworden, de veelbelovende veertiger van toen is 55 nu. In de overgang. Veel humeuren. Hun eigenwijzigheid en koppigheid die in de eerste seizoenen - naast hun idealisme - hun charme was, is nu eerder ergerlijk en vooral een manier om hun eigen macht vast te houden. Ze zijn niet jeugdig fris meer, maar een beetje onsympathiek. Dat is verwarrend, want we mochten ze toch zo graag?

Trailer:

Geen opmerkingen: