zondag 31 juli 2022

EK

De finale van het EK kijken we in het jeugdhonk van de camping. In Erquy hebben we ons suf gezocht naar een café met televisie, maar daar doen ze hier blijkbaar niet aan. Dat was is Engeland en Zweden wel anders. We hebben vaak een WK of EK in de vakantie.

In Erquy is het duidelijk dat de Franse vakanties nu echt begonnen zijn, in een toeristenplaats is het stervensdruk. Maar bij ons op de charmecamping valt het alleszins mee. Het schijnt drukker dan normaal te zijn in Bretagne omdat dit ongeveer de enige streek in Frankrijk is waar het qua temperatuur nog een beetje te harden is. Het is hier wisselend bewolkt. Als het bewolkt is het prettig fris, als de zon doorbreekt is het stervens heet. En dan staat er 23 graden op de weerkaart. Elders in Frankrijk is het bloedheet en zijn er veel branden. Het hele Franse Journaal gaat over de hitte en de branden. 

Bij ons in het jeugdhonk komen een Engelsman en een Duitse familie kijken, zodat het toch een beetje internationaal gezellig wordt. En ik app tijdens de wedstrijd wat met Zus4 in MeckPom die voor Duitsland is en met Schoonzus die voor Engeland is. Wij zijn ook voor Engeland. Vanwege Sarina Wiegman. Het is wel grappig om die namen met een Frans accent uitgesproken te horen. Les Anglaises, Der Mannschaft…

Morgen gaan we opbreken en verder, westwaarts, op hoop van zegen op een nieuwe plek op een camping. We zijn eindelijk een beetje geacclimatiseerd. Ik heb de eerste dagen altijd last van gedachten als Is-Dit-Alles? Ben-ik-nu-gelukkig? Houd-ik-nog-wel-van-kamperen? Is-het-alle-gedoe-wel-waard? De affaire met het luchtbed maakte het ook niet gemakkelijker. Nu hebben we twee nogal harde niet zo dikke matjes, ze heten ‘comfort’, dat dan weer wel, want ik wilde nooit meer op een tweepersoons luchtbed. Vanwege het gewiebel.

Maar Bretagne is mooi, concluderen we, we hebben nu een bijzonder aardige prettige rustige camping, een mooie streek, prachtige kusten en wandelpaden, schilderachtige stadjes en stranden gezien. Dat mag nog best een extra twee weken doorgaan, en ook op andere plekken.

Geen opmerkingen: