donderdag 21 juli 2022

Etentje

Ons eerste echte etentje op tuin. Het bezoek fêteren met koffie met lekkers, thee, of een wijntje had ik al wel gedaan, maar de catering helemaal verzorgen, dat is toch even uitvogelen. Het is een kwestie van thuis klaarmaken, in Tupperware bakjes, in de koelkast en dan compact in de fietstas. Thuis is het zo gemakkelijk, hier vergt het een hele planning.

Het menu van de dag: bij het aperitief had ik een bakje olijven, een bakje dry roasted peanuts, en een bakjes stukjes Drentse droge worst. Als hoofdmaaltijd (keto) kedgeree met makreel, en kikkererwtensalade. Beide soort van Indiaas. Heel smakelijk gekruid en gezond, al was ik de verse koriander vergeten mee te nemen. En een grote bak aardbeien toe. Espresso’tjes na. Water, biertjes en wijntjes gaan ter koeling in een emmer ijskoud water. En afwassen nog net voor het donker in een teiltje. Al met al allemaal goed te doen. 

We zijn ongeveer de enigen op het complex. Vakantiesfeertje, het voelt vrijer dan thuis. Veel vogels. 

Zo’n omgeving schreeuwt natuurlijk om barbecueën, dat is wat de mensen doen, maar daar hebben Bobby en ik geen ervaring mee. Ik zou een visje kunnen bakken in een koekenpan.

We hebben er nog geen (olie) lampen. Dat wordt nu wel nodig, want het wordt nu sneller donker.

Recept:

Geen opmerkingen: