woensdag 4 oktober 2023

Naar Darß

We vertrekken uiteindelijk van Warnemünde en rijden vandaar langs de Oostzee-kust noordwaarts naar Prerow op Darß. Er gaat een heel gedoe aan vooraf. Het idee was dat ik op de nieuwe supersonische e-bike van Zwager4 zou rijden, maar die fiets past mij niet. Zadel te hoog, stuur te laag, zadel te hard. Dus rijden we met de auto naar Warnemünde boven Rostock, waar we voor mij een e-bike huren. Warnemünde is ontzetten leuk, daar wil je zo wel heen op vakantie. Dan gaan we met de pont over de Warne noord-oostwaarts. 

Het regent nauwelijks, het is prachtig fel weer en we hebben de wind in de rug. Ostseebad Graal-Müritz , Wustrow, het kunstenaarsdorp Ahrenshoop, de Darsser Leuchtturm, en dan Prerow, waar we slapen. Het is hier prachtig maar het is ook heel erg duur. Hotels en huisjes hier zijn onbetaalbaar. Dat kan ik niet uitstaan.
Wij verblijven in een veganistisch hotel Haus Linden. Er is een groep die buiten ochtendgymnastiek doet. Volgende week is er een vastenweek. 

Het fietspad voert ons langs de kust van Seebrücke naar Seebrücke. Zo mooi, zo heerlijk. Waar we nu zijn Darß en straks Zingst zijn voormalige eilanden. Vergelijkbaar met de Waddeneilanden. Het water ten zuiden heet de Bodden.

Morgenvroeg schijnt er tussen 07 en 09u een grote hoosbui langs te komen en dan is het verder weer droog. 




Geen opmerkingen: