dinsdag 17 oktober 2023

Zwolse stoof

De za’atar-kruidenmelange laatst, door de linzen-wortelsoep en de kip-pompoenschotel, is zo goed bevallen dat ik nu een recept zoek met de Zwolse stoofkruiden van Jonnie Boer. Dat blikje gebruik ik bijna nooit Wat daar in zit: tomaat, gerookte paprika, ui, kaneel, kruidnagel, zwarte peper, laurier, knoflook, mosterdzaad, piment, korianderzaad, nootmuskaat,  anijszaad, komijnzaad, wortelstukjes, cayennepeper, rozenbloemblad.

Vandaag wordt het  een gehaktschotel (met dus die stoofkruiden en tomatenpuree) en een soort prei-stamppot, met ook nog zacht uitgebakken uienringen daartussen. Een ovenschotel. Ik heb het met biologische gehakt gedaan, maar het kan natuurlijk ook met vega-gehakt. Het huis geurt goddelijk. Heerlijk.

Recept:

Geen opmerkingen: