donderdag 12 oktober 2023

Vroeger

Zus4 is pas gepensioneerd en is van plan een boek te maken van haar Oost-Duitse werkende leven. Werktitel: Boerin in MeckPom. Sinds 1995 heeft zij elk jaar een hele goede interessante JaarBrief rondgestuurd met veel info over de toestand in de wereld en Oost-Duitland in het bijzonder, de ontwikkelingen in de landbouw, de melkprijs, de medewerkers, het dorp, het gezin, en de festiviteiten en activiteiten. Die brieven dienen als basis voor een Boek. En nu zoekt ze foto’s. En stuit ze op deze. Heeft niets met het boek te maken, maar daarom duurt het ook zo lang. ‘Ter gelegenheid van wat waren jullie zo mooi?’ vraagt ze. 

Ik weet nog goed dat ik een jurk zocht. Ik droeg in die tijd helemaal nooit een jurk. Ik ging bij diverse galajurkenwinkels langs, onder andere in Amersfoort. Dat was allemaal niets voor mij, te voor de hand liggend. Uiteindelijk slaagde ik bij vintage-kledingwinkel Giensch in de Voorstraat. Het was een heel ding, die jurk, dat Gala. vooral onder de lesbo’s. Die wilden géén jurk. En er waren er veel van in het Boekenvak.

Collega RoRo7 en haar gemalin hadden op de Albert Cuyp bij een Chinese kraam kleurige lange zijden colberts gekocht. Ze waren heel opgewonden over het gala. Hani501 maakte de foto’s van de gasten op de rode loper en om mij volstrekt onduidelijke reden gingen RoRo7 en haar vriendin steeds met die mensen op de foto. Ik heb ze weggestuurd omdat ik het fotoverslag na afloop al voor me zag: alle boekenbobo’s op de foto met dit wonderlijke oudere-dames-stel.

Nu zoek ik op internet naar het evenement maar je vindt er weinig van terug. Wel dat het in 2009 was. Het was het Boekblad Gala in de Groote Industrieele Club op de Dam. Met de verkiezing van de Uitgever en de Boekhandelaar van het Jaar. Bij een van de overnames en faillissementen van het Vakblad jaren later is de content van ónze websites verloren gegaan. Misschien heeft Hani501 deze foto nog in high res. 

O! Ik kan natuurlijk op mijn eigen blog zoeken. Bloggen doe ik sinds 2007.

- Het blog:

Geen opmerkingen: