woensdag 6 februari 2008

Nieuwe hardware

Dit is 'm geworden. De Panasonic Lumix DMC-TZ3. Met 28 mm groothoek en 10 x digitale zoom. M'n Canon Powershot A80 deed het minder en minder en vorige week 'herkende de usb-poort de hardware niet meer'. Computer aan-uit, camera-aan-uit, ander usb-kabeltje... Niets hielp. Wat moet je dan? Ik had zo leuk JR gefotografeerd terwijl hij mij aaan het portretteren was en daar sta je dan machteloos 'zonder hardware'.

Het is heel onwennig, een nieuwe camera. Met griep in het hoofd vallen een nieuw apparaat en een nieuwe gebruiksaanwijzing voorwaar niet mede. Maar alvast één lichtpuntje: mijn computer herkent de hardware en de foto's zijn haarscherp. Maar wat moet je - zwakjes op de bank - in godsnaam fotograferen?

Waarschijnlijk ga ik me vandaag op poes Vespa richten. Mijn zwager kent een vrouw die in Reiki is en telepatisch kan communiceren met dieren. Aan de hand van een foto van het dier zegt zij te kunnen beoordelen wat er met een dier aan de hand is. Zij zou op grond van een foto van Vespa kunnen doorgronden waarom het diertje bij tijd en wijle naast de bak piest en poept.

Geen opmerkingen: