vrijdag 29 februari 2008

Grüße aus Wien

Het internetcafé is gevonden. 'n Half uurtje voor € 3,80. Wereldliteratuur wordt deze blog waarschijnlijk niet. Maar genoeg tijd om te laten weten dat Wenen nu al een wereldstad is, terwijl ik bijna niets gezien heb dan mijn internationale collegae. De stad voelt heel prettig, mooi, gezellig, behaaglijk, leuk, veelzijdig en wat al niet.

Gereisd met SkyEurope, een Slowaakse maatschappij. Met maar 1 employee des morgens vroeg, voor honderden reizigers naar Praag en Wenen. Wel goedkoop, maar daarom niet echt aan te bevelen. Want niet iedereen kon mee. Wij gelukkig nog net wel.

Voor ik naar de ontmoetingsbijeenkomst van de conferentie ging hebben we de verpletterend prachtige Stephansdom (foto) bezocht en beklommen (343 treden, dat schijnt 7 x 7 x 7 treden te zijn, ik heb het niet nageteld) en naar een schitterend mooi 4-persoonskoor geluisterd.

Vandaag de echte conferentie. Echt leuk om ervaringen en ambities met internationale collega's uit te wisselen. Wij allen in ons eigen steenkolenengels. Ruediger en Sabina uit Wenen, Nils uit Denemarken, Lasse uit Zweden, Sven uit Dortmund, Christine en Fabian uit Parijs...

Na anderhalve dag ben al vier keer uit eten geweest. Wiener Schnitzel, Wiener Goulash, Suppe met een leverbal, pannenkoekjes met abrikozen... Ik heb nu geen culinair gidsje bij me maar ik beloof: later zal ik de officiele namen erbij zoeken.

Gisteren was het echt lente, vandaag miezer. Morgen wil ik graag Klimt, Schiele en Kokoschka kijken en zondagochtend de Wiener Sängerknaben horen. Verder zien we wel. De Lipizzaner paarden en de Opera worden het vrees ik niet.

Geen opmerkingen: