zondag 17 februari 2008

In de duinen

Bieslog schreef van de week een prijsvraag uit, waar een bepaalde foto genomen was. Ik wist het antwoord: in de duinen bij Egmond, en wilde er dit weekend onmiddellijk naar toe.

Op zoele zomeravonden zie je deze wilde koeien wel eens tot hun borst in zo'n duinmeer staan, maar nu was het meertje dat ik zocht vrijwel opgedroogd en hadden de koeien zich verplaatst naar prikbosjes.

Ik was op stap met twee vrienden, die ik in hun gedrag als best-wel stoer en beschermend ken, maar die allebei voor deze koeien een beetje bang leken. 'Zijn er hier geen borden waarop staat wat je moet doen,' vroeg de een. 'Maar lezen die koeien die borden ook?' vroeg de ander.

Waarover spreken heren? Over ijzerwarenwinkels, boormachines, militaire dienst en zaklampen. De één had een heel klein zaklampje met LED, zo schel dat je iemand ermee kunt verblinden. De ander had een hele grote. Toen het bijna nacht was geworden gingen ze gebroederlijk samen buiten over de duinen schijnen, kijken wie het verst kon. Schijnen.

Geen opmerkingen: