zondag 12 mei 2013

Borgen

We gaan steeds pas tegen elven naar 'Borgen' kijken. Zitten nu in de Seizoen 2, aflevering 8. Zo verslavend! Laatst vroeg Ann wie in de serie mijn rolmodel is. Niet Brigitte, zoveel weet ik wel. Ik denk eerder Katrin, de journaliste, haar onverschrokken keuzes. Of Kaspar, Brigittes persvoorlichter, Katrins vriend. Hij denk snel, trekt snel goeie conclusies handelt daarnaar. En maakt er privé een aardig zootje van.

Ach, wat een heerlijke serie. Nu weer Brigittes dochter Laura in een psychiatrische kliniek, een privékliniek, terwijl haar moeder in haar rol als premier tegen privéklinieken is. De paparazzi eromheen...

Elke keer als een aflevering uit is kijken Bobby en ik elkaar aan. 'Nóg eentje?' 'Nou, nog ééntje dan.'

Is het idee achter de serie dat er zoveel mis gaat in het persoonlijk leven bij vrouwen-met-macht? Het huwelijk van de premier loopt al snel op de klippen, omdat haar echtgenoot ook ambities heeft en niet alleen maar voor de kinderen wil zorgen. De dochter krijgt ernstige psychische problemen - natuurlijk door de scheiding van haar ouders en de immer afwezige en door landspolitiek opgeslokte mama. Of maken mannelijke premiers als 'onze' Mark Rutte of JP Balkenende ook zulke drama's mee? De Franse ex-president Sarkozy in elk geval wel.

Seizoen1 had ik geleend, Seizoen 2 voor 5 euro via Marktplaats.nl gekocht. Nog twee afleveringen te gaan, dan ergens Seizoen 3 scoren..

Geen opmerkingen: