maandag 13 mei 2013

Fietserstunnel onder het Rijks weer open

Ooit had het Rijks een onderdoorgang voor een paardentram! Of stond die alleen op de tekening? Ik vond het plaatje op de site van de Fietsersbond, het fotobijschrift geeft geen uitsluitsel.

Vanavond is de fietstunnel onder het Rijksmuseum in Amsterdam weer open gegaan: de eerste fietsers gingen luid bellend de tunnel door. Vrijdag werd nog gezegd dat hulpdiensten nog de hele maandag nodig zouden hebben om te kijken of de fietsers door de tunnel problemen zouden opleveren met rijen wachtende bezoekers voor het museum. Over een maand bekijkt de gemeente of aanvullende maatregelen nodig zijn.

De fietstunnel onder het Rijksmuseum is al jaren onderwerp van verhitte discussie. Het stadsdeel Zuid stelde dat de tunnel voorlopig overdag dicht zou moeten, maar werd direct teruggefloten door wethouder Wiebes. De tunnel is voortaan 24 uur per dag open. In de weekends en op Tweede Pinksterdag, als lange rijen bezoekers voor het museum worden verwacht, gaat de tunnel op 'piekmomenten' dicht voor fietsers.

Geen opmerkingen: