woensdag 1 mei 2013

Twee hagedissen

Voor mijn verjaardag krijg ik onder meer twee hagedissen uit een van de hippy-winkels hier. Ik denk dat ze op de achterwand gaan komen en dat ik dan die achterwand okergeel ga schilderen. Of ze komen op een okergele plank.

Hagedissen vind ik prachtig. Gezien de hoeveelheid soorten en maten hagedissen in de hippy-winkeltjes ben ik niet de enige. Toch denk ik graag dat ik een heel speciaal lievelingsdier heb. Ik kwam erachter toen ik ooit bij een (nep)coach uitgenodigd werd de medicijnkaarten te leggen. Dat zijn een stuk of vijftig. Je moet een kwartier al die kaarten bekijken en dan twee uitkiezen. Dat zijn je levensvrienden. Dat mag je daarna nooit meer veranderen. Ik koos de hagedis en de kolibrie. Allebei kleurig. Allebei iets met enerzijds stil zitten en anderzijds snel bewegen. Kolibries vind je niet zoveel in hippy-winkels. Misschien moet je ervoor naar een ander werelddeel.

Deze hagedissen glinsteren terwijl ze liggen te wachten in de zon. Mooi idee zo op deze verjaardag.

Die twee hagedissen, dat zijn wij, zeg ik tegen Bobby. Wie van de twee ben ik dan, vraagt hij. Hij vindt die met de grote krulstaart de leukste. Daar kan ik me in vinden, want dat is ook de langste.

Geen opmerkingen: