woensdag 29 mei 2013

Onweer

Nichtje komt langs. Tante is op woensdag vrij. Het verveelt mijn lieve lezertjes misschien, maar we doen een rondje Flevopark en eindigen aan de vijver van Distilleerderij Het Nieuwe Diep. 

Het etablissement heeft geen pin-faciliteiten en wij maar € 2,36 aan muntjes. Wat nu? Er komt zo groot onweer, waarschuwt de ober, die hangt nu al boven het IJ. Nog tien minuten. Er zit een heer met  iPad op het terras, die de vorderingen van de onweersbui op Buienradar volgt en van minuut tot minuut aan de medegasten mededeelt. Voor die € 2,36 krijgen we twee thee.

De onweersbui is verpletterend. Hij duurt nog minstens een uur zegt de heer met de iPad.  'Ga bij die Ober even smoezen of we een likeurtje mogen,' vraag ik aan Nichtje. 'Hij is jouw leeftijd. Zeg: we kunnen internetbankieren, straks contant geld brengen, wat hij wil...'

'We zijn heel betrouwbaar', zegt Nichtje tegen  de Ober. 'Die tekening die daar hangt, die heeft mijn Tante zelf gemaakt.'

Ooit stuitte de eigenaar van dit etablissement op mijn tekening van het etablissement. Hij mailde me en ik bracht hem een printje. Dat heeft hij nu ingelijst en opgehangen. Best een eer!

Terwijl het uren blijft stortregenen krijgen wij twee glaasjes  huisgestookte kaneellikeur. Mmm.


Geen opmerkingen: