dinsdag 25 juni 2013

'Geen commentaar'

Het staat de afgelopen week in alle kranten: de Selexyz-boekwinkels worden omgekat naar de nieuwe naam Polare. Ook onze Amsterdamse vestiging Scheltema. 

Er is veel over geschamperd de afgelopen week. Volare, zingt het volk elkaar na. Ik weet nog goed dat jaren geleden de naam 'Selexyz' geïntroduceerd werd. Hoe schamper daar over gedaan werd. En na een half jaar zéi iedereen het gewoon. Was het ingeburgerd. 

Maar het Selexyz-hoofdbureau met al zijn mooie vergezichten ging failliet en nu hebben de nieuwe eigenaren de winkels herdoopt tot Polare. Met bijbehorende nieuwe vergezichten.

Ik ga even kijken naar het omkatten. Maar de boekverkopers kijken bepaald schichtig weg als ik binnenkom. Ze hangen slingers op.  'Geen commentaar', zeggen ze, terwijl ik nog niets gevraagd heb. 'We moeten verder, want we moeten door.' Het zou een feestje moeten zijn. Kijk naar de slingers.

Ik hoop dat het ze lukt. Ik ben niet pessimistisch. Het zou best eens kunnen, want spontaan koop ik mooi zomaar  twee boeken en drie dvd's. Dat is een goed teken.


Geen opmerkingen: