donderdag 13 juni 2013

Wall of Fame

Iedereen gun je zijn/haar moment of fame. Toch? En sommige mensen zijn zo trots op hun moments of fame dat ze er een hele wall of fame voor laten bouwen. IJdelheid der ijdelheden. Zo ook deze man. Rechts. Onlangs op de foto gezet door Hani501. Mét Patricia Paay. Links.

U denkt natuurlijk: wie is die man? Dat is een heel verhaal. Dat ga ik hier niet vertellen. Maar morgen ga ik bij hem op de koffie. Hij houdt residentie deep down op een van de Zuid-Hollandse eilanden. En Vinnie heeft bedacht dat ik als verrassing deze foto voor 's mans wall-of-fame zou meenemen. Hij vroeg - zonder dat met mij te overleggen - aan Hani501 of ze even een printje wilde maken, wat ze deed. Formaat 20x30 bij de Hema. € 3,95.

Wat bleek echter? Deze man ìs niet alleen groot, hij dénkt ook groot. Zijn hoogstpersoonlijke wall of fame blijkt vol te hangen met foto's van de afmeting 60x100! Dat is heel andere koek! Bij toeval is Hani501 daar achter gekomen. Dan is een foto van 20x30 wel een beetje zielig.

Ze komt een nieuwe foto brengen. In haar bolide. Zoef zoef. Ze overhandigt mij een enorme koker! 'Moet direct door. Ben al te laat.' Toch wil ik de foto eerst zien, desnoods maar op straat. We draaien de lel uit de koker, waar hij enorm veel wind vangt en knakt. 'Het is Vinnies schuld', kermt Hani501, 'het is Vinnies schuld.' Nou dag!

Nieuw Vraagstuk van de Dag: hoe krijg ik die koker thuis, met al die wind. Op de fiets, zonder in allerlei onmogelijke winderige situaties te geraken? Ik zie de taferelen al voor mij. En verzoek Vinnie om mij met tape om te toveren tot fietskoerier. De meisjes van onze modebladen worden licht hysterisch. Ze vinden het géén gezicht.

Geen opmerkingen: