zondag 2 juni 2013

Thaise kipcurry met venkel

Met eigenlijk dezelfde groenten als in het Cajun-recept van gisteren (venkel en boontjes) maak ik nu met kip een Thaise curry. Een rode. Ook weer heel erg lekker. Dit recept staat momenteel op een van de receptenkaartjes in AH.

Van de week was ik maar liefst drie keer uit eten en op werkborrels met bittergarnituren. Dat is desastreus voor het afslankproces. Hani501 vindt t stom als ik hier recepten plaats, maar ik wil mijn lieve lezers alleen maar op eenvoudige doch verrukkelijke kookideeën brengen. Koken is goed voor de mens, in elk geval voor mij, dan is het lekkerder en eet ik minder.  

Korttom: Snijd de venkel in reepjes. Verhit de olie in een wok. Bak de kipfilet in 3 min. bruin aan. Bak de venkel en peultjes 1 min. mee. Schep de currypasta erdoor en bak 1 min., tot het aroma vrijkomt. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Verwarm de curry nog 7 min. tot de groenten beetgaar zijn en de curry tot de gewenste dikte is ingekookt. Bestrooi met het basilicum.

Geen opmerkingen: