zondag 2 juni 2013

Zin-In-Zingen

Op de een of andere manier ben ik de 1e zondag van de maand bijna nooit in Amsterdam. Vandaag wel. Vandaag is alweer de laatste keer van het seizoen Zin-In-Zingen in de Oude Lutherse Kerk op het Spui. Maar nu schijnt de zon en zit ik in de knetterende zon lekker te lezen! Wat een dilemma! We besluiten toch tot ZinInZingen.

InterVocaal (bestaande uit zangeres/dirigente Rinske van der Meer en pianist Martijn Vriesman) organiseert al jaren maandelijks dit Inloopkoor voor zowel beginners als gevorderden. je zingt allerlei meerstemmige liederen afkomstig uit de hele wereld. Ongelofelijk wat ze in een zo'n korte tijd weten te bereiken. Dat komt door de bijzonder enthousiaste dirigente. Ze zingt de muziek per stem uitgebreid voor  en de  noten worden  op een groot scherm geprojecteerd. Je mag meedoen zonder audities of andere verplichtingen. Ze is grenzeloos in haar complimenten. Dat geeft zelfvertrouwen.

Het is een groot feest. Bobby doet ook mee. We zitten gezellig samen bij de tenoren. Er zijn wel twaalf tenoren en evenzoveel bassen. Dus ook dat gaat goed. Iedereen straalt. Volgens jaar doe ik mijn verjaardag hier.

Geen opmerkingen: