maandag 14 november 2016

Ausname

Dit huisjespark is een Ausname, vertelt de receptioniste. Er is hier geen winkeltje, geen restaurant, geen WiFi. Nou ja, er is wel WiFi te koop à€22,95 per week voor één Gerät, maar als ik eerlijk ben: dat doet het nauwelijks, zegt ze. Misschien dat een tekst kunt verzenden, maar een foto: ik zou er niet op hopen. In en om het receptiegebouwtje heen is gratis WiFi, maar dat doet het ook niet goed. 

Dat is jammer want het is hier ongetwijfeld weer prachtig om jaloersmakende foto 's te maken. Travemünde is de monding van de Trave. Aan die Trave ligt Lübeck en tussen Lübeck en de Oostzee heb je dan allemaal binnenwateren. De landsgrens, dus de vroegere tussen oost en west is ten oosten van Priwall. Er zijn ook Steilküste bij Travemünde. Ik ben dol op Steilküste, behalve dan het naar beneden klauteren. Vaak is er een steile trap naar het strand, maar hier niet.

Er heeft zich een probleem voorgedaan, mijn 'schoenentas' is zoek. Heb ik hem bij Zus4 laten staan? staat hij nog thuis? Of op de parkeerplaats? Zus4 heeft niets gevonden. Daar zit ik nu in de Natur zonder wandelschoenen,  bergschoenen en pantoffels. En het friert hier nogal. 

Na de Steilküste op en afgeglibberd te zijn op mijn ijdele stads-sneakers met voor het buitenleven veel te dunne en spekgladde zolen moet ik nieuwe warme schoenen. En pantoffels. Dan komt het vast goed met het weekje weg.

Geen opmerkingen: