dinsdag 1 november 2016

Revalideren

Ik móet naar Vlaardingen, kijken hoe het met Schoonmama gaat. Het is al te lang geleden. Ze is inmiddels verhuisd van het ziekenhuis in Schiedam naar Vlaardingen, waar ze verblijft in een revalidatiecentrum voor ouderen. Iedereen die hier komt gaat in principe weer naar huis. Dat is heel belangrijk voor haar. Dat maakt alles anders dan een verpleeghuis. 

Ik ga na het werk. Het regent en er staat vandaag 900 km file in Nederland, zo hoor ik op de radio. De langste file van het jaar tot nu toe. Die trotseer ik on my way to Vlaardingen-west.

Het gaat goed met haar. Ze heeft een kamer alleen en een afdeling met allemaal aardige revaliderende mensen, die allemaal weer naar huis gaan. Ze heeft stevige fysiotherapie. De zusters zijn allemaal energieke meiden in strakke broeken met twee dochertjes thuis. Er heerst geen straf regime. Als ze half acht opstaan te vroeg vindt is negen uur ook goed. Ik zit erbij als zij hun avondbammetje eten. Het zijn allemaal aardige respectvolle medepatienten. 

Haar overbuurman hier is Bassie. Bassie van Bassie & Adriaan. Schoonmama kent Bassie van vroeger, hij komt ook uit Maassluis. Ik heb niets met Bassie, maar hij blijkt een grote held van Mandy. Zou ik als ik hem zie een foto van hem durven maken? Van Schoonmama en hem? Van mij en hem? Ik spied rond, maar helaas pindakaas.

Geen opmerkingen: