vrijdag 4 november 2016

Links

Met Will ga ik naar een toneelvoorstelling in Theater Bellevue aan de Leidsekade: 'Een flinke linkse vrouw'. Het gaat over een linkse alleenstaande vrouw die graag mensen helpt. In dit geval neemt ze een dakloze in huis op. Die dakloze wordt gespeeld door Marcel Mutsers en de linkse vrouw door Lies Visschedijk. De voorstelling is mede geschreven door Aaf Brandt Corstius, en dit alles onder de paraplu Mug met de Gouden Tand.

Moet wel de moeite waard zijn, zou je  zeggen. Ik ga bijna nooit meer naar toneel, zou ik meer willen doen. Voor de belevenis. Will en ik houden erg van Marcel Mutsers, dus in die zin kan het al niet stuk.

Het is wel amusant, maar echt heel goed vinden we het niet. Sommige stukken zijn wel leuk, vooral die met de muziek als ze gaan dansen. Graceland. Maar het is vaak slecht te verstaan, zodat je aandacht afdwaalt, en een spanningslijn heeft het stuk ook niet. Of briljante tekst. We vinden het alsof het idee op een feestje bedacht is en al improviserend uitgewerkt. Alsof er geen toneelschrijver/dramaturg aan te pas is geweest. Waarschijnlijk te duur dezer dagen.  

De recensies die ik lees zijn allemaal even lovend. Ik moet denken aan dat ik pas van Groningen naar Amsterdam verhuisd was en met Hani501 veel naar het theater ging, dat wij Amsterdammers maar overdreven vonden omdat die bij elke voorstelling een staande ovatie gaven, bij wijze van spreken al vooraf aan de voorstelling.,.

Uitgaan in Bellevue is deze avond trouwens een echte thuiswedstrijd: Leen is er met een vriendin, en ik zie twee oud-collega's uit een ver verleden, uit de tijd van dat we Zorg+Welzijn maakten: Annelies en Kees. Dat is wel genieten. Moeten we vaker doen!

En dan met tram-metro-trein-bus weer huiswaarts.

Geen opmerkingen: