donderdag 3 november 2016

Modern familieleven

Om de drukke werkweek een beetje uit mijn systeem te krijgen ga ik naar een film in het Springhaver. Dat voelt heel ver, maar het is maar 20 minuten fietsen. 

Om half acht draait 'Three Generations', een Amerikaanse film over het hedendaagse diffuse familieleven. Hoofdpersoon is een 16-jarig meisje, een trans, die als van jongsafaan een jongen heeft willen zijn. Ramona die inmiddels al Ray genoemd wordt. Dan is daar zijn moeder die toestemming moet geven voor de behandeling, en zijn lesbische grootmoeder en haar partner die niet snappen dat hun kleindochter niet gewoon lesbisch wordt in plaats van dat transgender-gedoe. Dan moet de vader opgespoord worden die nooit enige rol gespeeld heeft. Nu is zijn handtekening nodig om de behandeling in gang te kunnen zetten. En die een nieuw gezin heeft. 

Dan ontrolt zich de pijnlijke geschiedenis van Ray's moeder die ooit een relatie met de broer van haar toenmalige vriend kreeg. Wat een zootje. En in al deze chaos speelt uiteindelijk liefde en respect de boventoon. Heel mooi en lief en ontroerend.

De trailer:

Geen opmerkingen: