dinsdag 29 november 2016

Pop-up store Everyman

Na een bezoek aan de brillenwinkel aan de Steenweg loop ik terug door Hoog Catharijne. Er is daar sinds een paar weken een grote prachtige kledingwinkel. Feestjurken. Het is in die winkel als glans en glitter wat de klok slaat. Iets tussen Indiase en Marokkaanse glamour in. Prachtig! Steeds als ik er langs kom ga ik er even naar binnen en dan snel er weer uit. Prachtig mooi, maar niet voor mij.

Een Marokkaanse man met een bolhoedje spreekt mij aan. Een soort Charley Chaplin.  Leidt mij rond. Vertelt. Het blijkt de beroemde ontwerper Aziz Bekkaoui te zijn (google ik na afloop) en hij heeft hier heeft hier twee maanden deze pop-up store Everyman - vol designkleding.  Echt iets voor prinsessen en andere celebrity's. Niet voor mij. 

Hij laat foto's zien dat ons Koningshuis en ministers zijn kleren dragen. Is dat echt? Is dat gephotoshopt? Vaag herinner ik me dat hij een prijs won? Is hij niet ontwerper voor Maxima's blauwe kroningsjurk? 

Ik ben al een paar keer naar binnen gelopen, beken ik hem. Het is allemaal enorm geweldig! Maar het is veel té. Het is niet voor mij. Niet eens dat het me niet zou staan, heel mooi misschien wel, maar ik ga niet naar zulke partijen. Ik zou die keren nooit aan doen.

De winkel is bedoeld om design naar 'gewone' mensen te brengen, zegt hij. We hebben de prijs van alle kledingstukken heel erg beneden gedaan. En inderdaad: er is steeds tweederde af. Van €600 voor €200. Maar ik zou het alleen voor jou doen, zeg ik, en nooit aantrekken. Ik kom terug, zeg ik. Ik kom terug.

Geen opmerkingen: