woensdag 18 oktober 2017

Deal

Dit zijn Dennis (l) en Albert (r), mijn kappers te Zuilen. Albert is herenkapper en knipt alleen heren. Dennis knipt allebei. Hun Poolse kapster werkt op dinsdag, vrijdag en zaterdag. Maar ja ik ben op wóensdag vrij. En mijn haar loopt alweer weken de spuigaten uit. Nu dus. Dennis zucht niet hardop als hij mij binnen ziet komen. Maar hij is toch drie uur met mij bezig. En dan kan hij geen andere dames knippen.  

Voor mij is het niet erg als ik me er eenmaal aan overgeef. Het is Coronation Street. De Telegraaf ligt op tafel en ze zijn er begaan met de mensen, hun gezinnen, en de vraagstukken in De Telegraaf. Als ik binnenkom gaat het over de vraag: Wát als je dochter met een Marokkaanse jongen thuis komt? Een half uur later over blauwe geboortevlekken bij Aziatische kinderen (blonde moeder is met Koreaan getrouwd en heeft (half)bloedjes van zoontjes. Kapper Albert is geweldig met de jongetjes, die van hun moeder net een hengel van de Zeeman hebben gekregen.

Er komt ook een vader met een bijdehand engeltje van een dochtertje van drie, dat almaar roept terwijl haar vader geknipt wordt: 'Papa, ik houd zoveel van je' en 'Papa wat ben je mooi!'

Geen opmerkingen: